Un equipament social innovador

El Centre Social El Roser, inaugurat el 2 de febrer del 2022, és un equipament municipal, integrador i innovador, d’empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat.

El configuren dos serveis: el d'alimentació, que va començar a funcionar a principis de gener de 2022, i el Servei Residencial d'Estada Limitada (SEREL) que va començar a funcionar a principis de novembre del mateix any. Tots dos serveis són també una oportunitat d’inserció laboral per a persones que tenen molta dificultat per trobar feina en el mercat laboral.

En conjunt, el Centre Social El Roser, que depèn de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus, té com a objectiu impulsar les polítiques d'atenció a les persones amb serveis inexistents a la ciutat fins a la creació d'aquest centre i una nova aposta per programes ja existents, com el de gestió alimentària o el d'allotjament de persones en situació de vulnerabilitat social.

A més, l'equipament està concebut per potenciar la integració. Per això, acull també una cafeteria oberta a tothom i una sala a disposició de l’Associació de Veïns de la Urbanització Xalets Quintana.