Programa de Gestió Alimentària de Reus

Tant el menjador social com el rebost social del Centre Social El Roser reben aliments frescos i cuinats del Programa de gestió alimentària responsable de Reus. Pel que fa a les dades concretes, durant l'any 2021, la Xarxa de Distribució d'Aliments que forma part d'aquest Programa va atendre 5.804 persones, derivades a aquest servei per professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus.

Pel que fa als aliments donats, es van rebre 248.675 quilos d'aliments frescos i cuinats, dels quals es van recuperar 242.052 quilos, que representen un 97%.

El Programa de gestió alimentària ha rebut 2.028.815 quilos, és a dir, més de 2.000 tones des del 27 d'agost de 2012, quan es va començar a implementar, fins al 31 de desembre de 2021. Una quantitat d'aliments que ha permès facilitat durant aquest període una alimentació segura i saludable a unes 12.000 famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la tipologia dels aliments recuperats, la verdura, seguida de la fruita, representen les quantitats més grans.