Menjador Social

El Menjador Social de Reus, situat al Centre Social El Roser des del gener de l'any 2022, ofereix tres modalitats de menús: presencial, per emportar-se i a domicili. És a dir, hi ha persones que van al menjador social i dinen allí mateix, famílies que van cada dia a recollir les carmanyoles que s'emporten i es mengen a casa seva i persones amb dificultats de mobilitat que reben el menjar a casa.

Aquestes persones i famílies són derivades per l'equip de professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus.

El menjador social té cuina pròpia, on s'elaboren cada dia els àpats que s'ofereixen a les persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. L'activitat que realitzen és possible gràcies a l'ajuda de moltes persones voluntàries i al suport econòmic de l'Ajuntament de Reus.

El menjar necessari per elaborar els menús diaris provenen d'un supermercat Mercadona de Reus, del Banc dels Aliments, de pagesos, fleques i d'altres establiments alimentaris.

A més, també reben menjar cuinat, de l'empresa de menjars per emportar-se Nostrum de Reus, de l’empresa de càtering Cuina i Gestió i dels menjadors escolars de l'Escola Puigcerver i de l'Escola Montsant, a través de l'empresa Appel Catering, i de l'Escola Pare Manyanet, a través del càtering Àgora Col·lectivitats.

Així doncs, els menús del menjador social inclouen, a més de menjar fresc, menjar cuinat.

El menjador social rep el suport del Taller Baix Camp en temes logístics i d'entrega d'aliments. El transport d'aquests aliments es realitza a través d'un vehicle frigorífic per tal de conservar la cadena de fred dels aliments frescos i que aquests arribin en bon estat.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) supervisa i orienta per garantir la seguretat alimentària en tot el procés de recepció, tria i elaboració dels aliments.

Els aliments frescos procedents del supermercat Mercadona i els cuinats procedents de les empreses de càtering són aliments recuperats, ja que queden fora del circuit comercial i encara són aptes pel consum humà.

En l'actualitat, el menjador social el gestiona la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Arada-Fitei.

 

Servei d’àpats a domicili per a persones vulnerables

Aquest servei, gestionat pel menjador social, proporciona a domicili uns àpats, prèviament elaborats, per tal de garantir l’alimentació sana i equilibrada de les persones que tenen limitada l’autonomia personal i que presenten dificultats per fer-se el menjar de manera permanent o transitòria. D’aquesta manera poden continuar vivint a casa seva. L’àmbit de Gent Gran i Dependència de la Regidoria de Benestar Social valora quines persones necessiten fer ús d’aquest servei.