Participants i col·laboradors

En l’actualitat, més de cinquanta organitzacions participen de manera directa o col·laboren econòmicament en aquest projecte.

 

Participació:

• Centres de recollida o donació d’aliments: fundacions, Mercat del Camp, supermercats, empreses de càtering i establiments alimentaris

Fundació Banc dels Aliments, Fundació PortAventura, Fundació Espigoladors, diverses parades del Mercat del Camp, Bonpreu, Caprabo, Carrefour, Consum Suma, Esclat, Germans Crusells, Simply, Lidl, Novus, Veritas, Crusvi, Mercadona, menjador escolar de l'Escola Montsant (gestionat per Apple Càtering), el de l'Escola Pare Manyanet (gestionat per Àgora Col·lectivitats) i el de l'Escola Puigcerver, Cuina i Gestió i Boris 45.

 

• Centre logístic dels aliments: Taller Baix Camp

El Centre Especial de Treball (CET) Taller Baix Camp fa la recollida, el triatge i el repartiment dels aliments als locals de les entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments i al Menjador Social.

 

• Centres de distribució dels aliments: Xarxa de Distribució d’Aliments i menjador social

Hi ha un total de 15 punts de distribució, que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la Regidoria de Benestar Social. Aquests punts són gestionats per les entitats socials de la ciutat següents: 9 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Associació Tu Refugio, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

També el Menjador Social, ubicat al Centre Social El Roser, reparteix menjar entre les famílies.

 

• Administracions públiques que participen en el programa:

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus lidera el programa: coordina les organitzacions que hi participen, fa aportacions econòmiques i la difusió.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat de Catalunya vetlla perquè tot el procés es faci garantint la seguretat alimentària. Un inspector/a de l’agència s’encarrega del seguiment dels processos i d’explicar als participants del programa que tenen contacte amb els aliments com ho han de fer.

La Diputació de Tarragona fa una aportació econòmica anual al programa.

 

 

Col·laboració:

Des del principi del programa fins ara, han col·laborat econòmicament, de manera estable o puntual, les organitzacions següents: Premi Integra BBVA, Agencia de Residus de Catalunya (ARC), Fundació Pere Mata, Fundació Reddis, Rotary Reus i Cargill.