Xarxa de Distribució d’Aliments

Les quinze entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments de Reus són les encarregades de distribuir el producte fresc del Programa de Gestió Alimentària de Reus entre les famílies en situació de vulnerabilitat que viuen a Reus. En l’actualitat, hi ha quinze punts de distribució d’aliments arreu de la ciutat, ja que Càritas Interparroquial de Reus en té nou punts. La resta d’entitats són: Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Associació Tu Refugio, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

El repartiment d’aliments frescos es fa cada dia de dilluns a divendres.

A més, aquestes entitats reparteixen els aliments que reben de la Unió Europea i de la Fundació Banc dels Aliments un cop a la setmana.

Aquesta xarxa és un projecte de ciutat impulsat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la Regidoria de Benestar Social, que consisteix en el treball en xarxa entre l’administració local i les entitats socials per tal de donar cobertura a les necessitats bàsiques de les persones i la seva promoció social. Totes les entitats que hi participen estan inscrites al Registre d'Entitats, Serveis i Establiments de Serveis Socials (RESES) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa de Distribució d’Aliments permet coordinar, a través de l’aplicatiu informàtic eQualiment, les dades sobre les persones i famílies que reben ajudes d’aliments de què disposen les entitats i els Serveis Socials de l’Ajuntament. La gestió coordinada dels recursos alimentaris entre les entitats i el sector públic afavoreix una prestació més eficient d’aquesta ajuda.

Fins a l’any 2012, aquesta xarxa només oferia aliments secs. En l’actualitat, amb la implementació d'aquest programa, també subministra producte fresc. D’aquesta manera, es completa i millora la piràmide nutricional i les necessitats alimentàries de les persones beneficiàries.